X
تبلیغات
هنر آشپزی ونکات ریز خانه داری

هنر آشپزی ونکات ریز خانه داری

من میخوام یه سری نکات مهم خانه داری و آشپزی رو در اختیارتون بزارم

 

گل میخک :

گل میخک برای رفع سردرد ٬ ضعف اعصاب ٬برطرف کردن فلج وهمچنین برای رفع کردن تنگی نفس موثر است .

رازیانه:

برای کوفتگی عصبی ٬ سو ء هاضمه ٬سرفه ٬دل پیچه مفید و موثر است

گل گندم :

برای درمان درد چشم ٬درمان جوش و آکنه ٬ناراحتی های معده ٬یرقان موثر است .

گل یاس :

برای درمان بیماریهای کبدی٬ اسهال خونی٬ درد های دوران قاعدگی در خانم ها و همچنین به عنوان داروی ضد افسردگی و استرس کاربرد مفیدی دارد .

گل گاو زبان :

برای ورمهای پوستی ٬درد های رماتیسمی ٬ناراحتی های عصبی ٬التهاب مجازی تنفسی ٬رفع سرما خوردگی استفاده می شود.

پامچال :

برای رفع عفونت های دستگاه تنفسی ٬درد های رماتیسمی و کوبیدگی کاربرد فراوانی دارد.

همیشه بهار:

رفع کم خونی٬سرخک ٬زخمها ٬آبله ٬رفع جوش صورت و بیماریهای پوستی کاربرد فراوانی دارد .

گل سرخ:

برای رفع عفونت های چشمی ٬گلو ٬تقویت بخشیدن به قلب ٬مقاوم کردن دندانها و لثه ٬و برای التیام زخمها و رفع جوش استفاده می شود .

آویشن:

برای رفع درد گلو و همچنین عفونت های حنجره کاربرد دارد .

وانیل :

سیستم دفاعی بدن را تقویت کرده و باعث افزایش احساس می شود .

دارچین :

برای تقویت ضربان قلب ٬تقویت دستگاه گوارش خون و جلوگیری از تغییرات حالات روحی موثر است .

فلفل:

برای درمان سرماخوردگی ٬آبریزش بینی ٬سکته های قلبی ٬چاقی و خستگی استفاده می شود .

جوز هندی:

رماتیسم و ضعف جسمی را برطرف می کند .

زیره:

 دل پیچه و سردی تشنجات عصبی معده و برای لاغر شدن به کار می رود .

گشنیز:

برای رفع بوی بد ادرار ٬یبوست و کم اشتهایی مفید است .

 

+ نوشته شده در چهارشنبه بیستم آبان 1388ساعت 22:55 توسط سرآشپز |


 

۱-  آرد ۳۰۰ گرم        ۲- کره ۲۰۰ گرم        ۳- جوش شیرین ۱ قاشق چایخوری

۴- بیکینگ پودر۲ قاشق مربا خوری     ۵- شکر ۳۰۰ گرم     ۶- تخم مرغ ۶ عدد

۷- شیر ۱ لیوان     ۸- وانیل ۱ قاشق چایخوری

فر را روشن کنید وبه دمای ۳۰۰ درجه فارنهایت تنظیم کنید .ابتدا شکر را در یک کاسه نسبتا مناسب بریزید ٬ و تخم مرغها را روی آن بشکنید ٬و به هم بزنید ٬ تا شکر در آن حل شود . سپس جوش شیرین را روی آن اضافه کنید ٬ و به هم بزنید بیکینگ پودر و وانیل را در شیر حل کنید و روی مواد قبلی بیافزایید و خوب مخلوط کنید . سرانجام آرد را روی آنها اضافه نمایید و هم بزنید تا مایع کیک کامل شود .قالب مخصوص کیک را چرب کنید ٬کمی آرد رویش بپاشید و مایع را در آنها بریزید و قالبها را درسینی فر قرار دهید در حدود ۴۵ دقیقه باید صبر کنید تا آنها پف کنند ٬و طلایی شوند و دستکم ۱ ساعت باید انتظار بکشید تا سرد شوند وسپس با ملایمت آنها را از قالب بیرون بیاورید .

 

 

 

 

+ نوشته شده در شنبه شانزدهم آبان 1388ساعت 22:26 توسط سرآشپز |


 

سیر داغ:

باید توجه داشته باشید که سیر داغ نباید در روغن سرخ شود چون مواد غذایی آن از بین می رود و هم اینکه رنگ سیر در روغن به هنگام سرخ شدن تیره می شود .

کباب کردن :

باید توجه داشته باشید که در موقع کباب کردن غذاهایی مانند سیب زمینی ٬بادمجان ٬ گوجه فرنگی ماهی ٬ جوجه کباب و.... نباید حرارت آتش را زیاد کرد چون ممکن است حرارت زیاد فقط باعث پختن ظاهری غذای شما شده باشد واین باعث می شود که داخل کباب خوب پخته نشود .

دم کردن:

حرارت دادن غذا به وسیله آتش بسیار ملایم مناسب برای پختن غذا می باشد به هنگام دم آمدن غذا یک تکه روزنامه یا فریزر روی پلو گذاشته و بعد به آرامی دم می کشد.

تازه کردن ماهی یخ زده :

مقداری شیر پاستوریزه را در ظرفی می ریزیم و ماهی را داخل ظرف می گذاریم تا یخ زدگی آن از بین برود و اینجاست که ماهی به شکل اول خود باز می گردد.

خورشت سوخته :

اگر خورشت به هنگام پختن به ته دیگ چسبید به آن آب اضافه نکنید بلکه قسمت های سالم خورشت را برداشته و در ظرف دیگری بریزید بعد مقدار کمی نمک وادویه به آن اضافه کنید و بگذارید که کمی جوش بیاید تا طعم سوختگی آن ازبین  برود.

اثر شیر برجگر سیاه :

جگر سیاه در ابتدا مقداری سفت می باد و در هنگام خوردن مزه وطعم بدی دارد بدین ترتیب توصیه می شود قبل از اینکه جگر را کباب کنید مقداری شیر به جگر بزنید بعد آن را صرف کنید.

اگر فلفل غذای شما زیاد شد :

اگر فلفل بیش از اندازه به غذایتان زده اید و خیلی تند شده است چند دقیقه قبل از آنکه غذا را از روی حرارت بردارید آب یک عدد لیموترش تازه را در آن بریزید و خوب به هم بزنید به طرز قابل ملاحظه ای تندی غذای شما ازبین خواهد رفت .

بهتر رنگ دادن زعفران :

برای این منظور می توانید یک استکان کوچک به مقدار مورد نیاز زعفران ساییده ریخته و دو قاشق غذاخوری آب جوش  به آن اضافه کنید و بعد میان برنجی که دم گذاشته ایید بگذارید .

در مورد شیر برنج :

اگر می خواهید شیر برنج شما خوشمزه تر شود برنج را با شیر خیس کنید این کار باعث می شود شیر برنج شما خوشمزه تر شود .

درمورد پیاز داغ :

اگر می خواهید پیاز داغ درست کنید که هم زود سرخ شود هم رنگ آن طلایی شود کمی نمک به پیاز خام خرد شده اضافه کنید .

این دانستنی ها ادامه دارد ................

 

+ نوشته شده در دوشنبه یازدهم آبان 1388ساعت 22:35 توسط سرآشپز |


 

مواد لازم : ۱- مرغ ۵/۱ کیلو       ۲- رب انار ۵ قاشق  سوپ خوری

۳- پیاز ۴ عدد     ۴- مغز گردو نیم کیلو     ۵ -روغن ۷ قاشق سوپ خوری

پیاز ها خلال کنید ٬و در روغن کافی سرخ نمایید . مرغ را به به قطعات مناسب تقسیم کنیدوبشویید .سپس انها را سرخ کنید . گردو را چرخ می کنیم  وبا حرارت ملایم تفت می دهیم وقتی رنگ آن تغییر کرد آب لازم را اضافه می کنیم ومدت ۵/۱ در حرارت کم آ نرا می جوشانیم سپس رب انار را به آن اضافه می کنیم .۱۰ دقیقه بعد مرغ سرخ شده را به آن اضافه می کنیم .تا به طور کامل بپزد.یادآوری می کنم که فسنجان وقتی لذیذ خواهد بود که مرغ آن کامل بپزد و نزدیک به له شدن باشد .  

+ نوشته شده در دوشنبه یازدهم آبان 1388ساعت 22:28 توسط سرآشپز |


 

لطیف کردن موی سر : بعد از اینکه موهای خود را با صابون و شامپو شستشو کردید و خوب آب کشیدید یک قاشق سوپ خوری آبلیمو یا سرکه سفید را در یک لیتر آب یریزید و آخرین بار با آن موهای خود را آبکشی کنید در این صورت موهای شما لطیف خواهد شد .

وهمانطوری که به موقع تمیز نکردن و دیر شستن موها ی سر موجب از بین رفتن موها می شود زود شستن آن نیز به موها لطمه می زند ولی اگر هفته ای دو بار به موهای خور شامپو یا صابون بزنید موها لطمه نمی بینند (در صورتی که بعد از شستن خوب آنها را آب بکشید)

نکته : اگر به موهای شما آدامس چسبیده است روی آن کمی روغن زیتون یا کره بمالید و بعد از نیم ساعت به طور معمول شستشو دهید .

بوی بد پا:

برای رفع بوی بد پا راههای زیر پیشنهاد می شود :

۱) راه اول استفاده از ترشی است که یک گرم  جوهر لیمو را در صد گرم آب حل کنید و پای خود را با آن شسته و بگذارید خشک شود .

۲) راه دیگر برای تخفیف بوی پا باید کفشهای منفذ دار و روباز بپوشید و هرروز جورابها را عوض کنید و داخل کفشهای خود کفی کلروفیل دار بگذارید که رفع کننده بوی پا است .

۳) راه دیگر اینکه پاها را شسته سپس خشک کنید بعد پا را با الکل ماساژ دهید و به جای پودر تالک از لوسیونهای مخصوص و پماد ضد عرق استفاده کنید .

۴) استفاده از پماد ضد عرق و ضد بو بسیار موثر است به شرط آنکه پوست شما حساسیت نداشته باشد .

۵) حنا وسدر نیز بسیار موثر است .

۶) شستشوی پا با سرکه و آب نمک نیز موثر است .

۷) راه دیگر استفاده از جوش شیرین و ریختن آن در داخل کفشها و شستن پا با محلول جوش شیرین و آب است

رفع ترک پا:

برای معالجه ترک پا ابتدا با یک سنگ پا و آب گرم پای خود را به نرمی بسایید بعد از چند دقیقه در یک  لگن حاوی آب ولرم و روغن زیتون قرار دهید سپس پاها را خشک کنید و با مخلوط آبلیمو و گلیسیرین (البته به طور مساوی ) محل ترک خوردگی را چرب کنید و این مخلوط را تا شب نیز پاک نکنید و جوراب بپوشید تا هم محل نرم شود و هم مخلوط روی ملافه نمالد.

سرفه کردن :

گاه اتفاق می افتد که مدتی انسان سرفه می کند و موجب اذیت او می شود برای درمان باید از عسل استفاده کنید که مانند روغن گلوی ما را نرم می کند پس مقداری عسل و آب را مخلوط کنید ومیل کنید که موجب نرم شدن سینه می شود.

درمان دیر هضم بودن غذا :

ا گرطبیعت شما به نوعی است که غذای شما دیر از حد معمول هضم می شود جعفری تازه و خام را خوب بشویید وضد عفونی کنید و بخورید .مصرف جعفری با غذا ضمن اینکه طعم غذا را خوشمزه تر      می کندبه هضو سریع غذا شما نیز کمک می کند.

جلوگیری از ریزش مو:

اگر علاقه به موهای خود دارید برای جلوگیری از ریزش موی خود هر هفته دو قاشق غذا خوری نخود خام کوبیده (خیلی نرم ) را به همراه یک قاشق غذا خوری روغن زیتون  یا روغن کرچک و یک تخم مرغ را با هم مخلوط کنید و شب موقع خواب آنها را به ریشه های موی خود بمالید و سرتان را ببندید و صبح آن را تمیز بشویید .

علاج شکنندگی ناخن:

بعضی ها علت شکنندگی ناخن را کمبود ویتامین و کلسیم می گذلرند اما اگر شما دارای ناخن های حساس هستید هفته ای دو بار به روی آنها ید سفید بمالید ناخن شما محکم خواهد شد .

راه دیگر استفاده از محلول روغن زیتون و چند قطره لیمو ترش در یک کاسه آب است که به مدت ۱۰ دقیقه ناخن های خود را درون آن قرار دهید .

چاره خشکی موها:

روغن زیتون و آب گرم خشکی موها را از بین می برد ابتدا با روغن زیتون موهای خود را خوب ماساژ دهید بعد حوله ای را که در آب داغ خیس کرده اید به دور سرتان ببندید داغی آب سبب رخنه کردن روغن در ریشه های مو می شود و مدتی بعد موها را با شامپوی مخصوص خود بشویید.

رفع سکسکه:

اگر دچار سکسکه شدید راههای ذیل برای رفع آن مفید است :

۱) یک لیوان پر از آب را بردارید به صورت رکوع می شوید و یک لیوان آب بنوشید با این کاز سکسکه شما بند می آید.

۲)ترساندن از راههای دیگر رفع سکسکه است البته برای انسان ضرر دارد.

۳) راه دیگر درمان سکسکه این است که نفس خود را برای مدت کمی حبس کنید .

 

 

+ نوشته شده در شنبه نهم آبان 1388ساعت 18:53 توسط سرآشپز |


 

مواد لازم :۱- لوبیا سبز ۲۰۰ گرم      ۲- سیب زمینی ٬ هویج ٬ فلفل دلمه ای  هرکدام۲ عدد

۳- نمک فلفل وادویه به مقدار لازم    ۴- تخم مرغ ۵عدد        ۵- پیاز متوسط ۳ عدد  

۶- آرد ۳ قاشق سوپ خوری     ۷- روغن ۸ قاشق غذاخوری

ابتدا لوبیا سبز را خلال کنید و در یک قابلمه بریزید رویش کمی نمک بریزید  وبا مقداری آب که رویش اضافه می کنید در شعله ملایم بپزید .از طرف دیگر پیاز را خلال کنید و  وروی لوبیا اضافه کنید .سیب زمینی و هویج و فلفل دلمه ای را به صورت خلال  اما کوچکتر در می آوریم در روغن سرخ می کنیم  وبه مواد اضافه می کنیم سپس نمک فلفل و ادویه لازم را اضافه می کنیم . آن گاه تخم مرغها را در ظرف نسبتا بزرگی بشکنید وهم بزنید و با مواد مخلو ط کنید . در یک تابه روغن کافی بریزید و روی شعله اجاق گرم کنید . وقتی روغن داغ شد ٬ مایع کوکو را به آن اضافه می کنیم و سطحش را با ته قاشق صاف می کنیم . سرپوش تابه را رویش قرار دهید ٬ ومدتی صبر کنید تا کوکو سرخ شود . با کارد آن را به قطعات مناسب تقسیم کنید و برگردانید تا آن  روی دیگر آنها نیز سرخ شود . کوکوی شما آماده است .آن را در ظرف مناسب بچینید و دورش را با شاخه های جعفری و قاچهای گوجه وخیار شور تزیین کنید .

+ نوشته شده در شنبه نهم آبان 1388ساعت 18:19 توسط سرآشپز |


 

مواد لازم: ۱- گوشت نیم کیلو       ۲- روغن ۸ قاشق سوپ خوری      ۳- آرد ۲ قاشق سوپ خوری

۴ - پیاز متوسط ۲ عدد      ۵- نمک وفلفل وادویه به مقدار لازم       ۶- مقداری سس مایونز

گوشت را بعد از قطعه قطعه کردن و شستن دو بار چرخ کنید وپیاز را پس از  رنده کرذن روی آن بیافزایید . آرد را نیز کمی در روغن تفط دهید ٬ وبه آنها اضافه کنید ٬کمی نمک و فلفل ادویه نیز روی آنها بریزید ٬وخوب به هم بزنید .بعد از اتمام کار مواد حاصل را را به اندازه یک سیب بردارید و روی تخته آشپزخانه پهن کنید ٬ودر روغن داغ سرخ کنید .وقتی یک طرف آن سرخ شد ٬با کفگیر برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ شود و رویشان را با کمی سس مایونز تزیین کنید ودورش خیار شور و گوجه فرنگی ٬که هر دو را حلقه حلقه بریده اید قرار دهید ودر کنار افراد خانواده میل کنید .

+ نوشته شده در شنبه نهم آبان 1388ساعت 17:30 توسط سرآشپز |


 

خانم محترم:

۱) به شوهرت افتخار کن.

۲) کسی را با او مقایسه نکن .

۳) اقتدار وغرور او را نشکن .

۴) زیبایی او را در عقل او جستجو کن .

۵) قناعت پیشه کن.

۶) زیباییت را به رخ دیگران نکش.

۷)ناز کن اما متکبر نباش.

۸) دلبری وفریبایی و طنازی پیشه کن.

۹) احساسات زیبایت را با اندیشه ای متین همراه کن.

۱۰) لجبازی نکن که از چشم شوهرت می افتی.

۱۱) تمکین کن تا ((تاج )) سر باشی.

۱۲) پناهگاه شوهرت باش تا فقط به تو پناهنده بشه.

۱۳)زیبایی با سادگی و بی آلایشی برای تو آرامبخش تر خواهد بود.

۱۴) هوس بازی نکن ولی زیبا دوست باش.

۱۵) اگر آشپزی زا خوب نمی دونی حتما یاد بگیر .

۱۶) قبل از رانندگی سازندگی را بیاموز .

۱۷) هیچگاه بدون آرایش پیش شوهرت نشین.

۱۸) دهانت را مسواک وخوشبو کن.

۱۹) بدنت هیچ وقت بوی عرق نده.

۲۰) لباست بوی غذا ندهد.

۲۱) موقع آشپزی از پیش بند استفاده کن.

۲۲)قبل از شوهرت چشم بر هم نذار وپیش از او بیدارشو.

۲۳) موی تو یکی از زیبایی های توست ٬ازش مراقبت کن.

۲۴) لبخند قشنگت را در هیچ شرایطی با اخم معاوضه نکن.

 

 

+ نوشته شده در دوشنبه چهارم آبان 1388ساعت 22:48 توسط سرآشپز |


 

آقای عزیز:

۱) به همسرت بگو : دوستت دارم.

۲) واژه ((دوست داشتن )) را فقط برای او هزینه کن.

۳) همسر تو کریستاله ! مواظب باش او را نشکنی .

۴) تو باید تکیه گاه خوبی برای او باشی .

۵) کاری کن که بتو ایمان بیاره ۰

۶) از عشقت برای او هزینه کن ٬ نه فقط از ثروتت.

۷) زیبایی همسرت را ستایش کن.

۸) کارهایی که از توانش بیرونه ٬ به او واگذار نکن.

۹) او (( گل خوشبوی بهاری )) است ٬پژمرده اش نکن.

۱۰) انتظار نداشته باش همسرت مثل تو باشه.

۱۱) با بحث وجدل او را خسته نکن.

۱۲) زیر دست او نباش .

۱۳) اقتدار وصلابت را جایگزین خشونت کن.

۱۴) همدردی وهمدلی او را آرام می کنه.

۱۵) قبل از انتقاد ازش تعریف کن .

۱۶)سربسرش نذار.

۱۷) اگه به او احترام بذاری ٬ به زندگی امیدوار می شه.

۱۸) اگه آزارش بدی ازت متنفر می شه .

۱۹) از دست پختش تعریف کن.

۲۰) نیش او نوشه ٬ ناراحت نشو.

۲۱) دل او را نشکن.

۲۲) مسخره اش نکن.

۲۳) حسادت او را با تحقیر بر نیانگیز.

۲۴) انگشتان ظریف و صدای نازک او می گویند: با من ستیز مکن .

 

 

 

 

 

+ نوشته شده در یکشنبه سوم آبان 1388ساعت 23:59 توسط سرآشپز |


 

از خدا خواستن شجاعت است

                 بدهد نعمت است ندهد حکمت 

از بنده خدا خواستن حماقت است

                  بدهد منت است ندهد ذلت   

+ نوشته شده در یکشنبه سوم آبان 1388ساعت 23:46 توسط سرآشپز |


 

مواد لازم : گوشت بی استخوان ۷۵۰ گرم     تخم مرغ ۲ عدد     پیاز متوسط ۳ عدد    

نمک ٬فلفل و ادویه به مقذار لازم    جوش شیرین ۱ قاشق چایخوری

گوشت را پس از شستن سه بار چرخ کنید . پیاز را رنده کنید و آبش را بگیرید و تفاله اش را با گوشت مخلوط کنید .زرده نخم مرغها را جدا کنید و خوب به هم بزنید و همراه نمک فلفل و ادویه وجوش شیرین و نمک روی آن بریزید و خوب به هم بزنید . سه ساعت بعد دوباره گوشت را به هم بزنید ٬و مالش دهید تا چسبنده شود .

طریقه سیخ کردن کبابها: دست خود را به آب بزنید ٬وقطعه ای از گوشت را به سیخ بکشید و دورش را کاملا صاف کنید . مخصوصا دو طرف انتهای آن را ٬ که بیشتر در معرض جدا شدن وریختن است ٬ خوب به سیخ بچسبانید . مدت ۱ ساعت  نیز آن را در سیخ نگه دارید تا کمی آب خود را از دست بدهند . بعد آن را روی  با آتش زغال  قرار دهید و با باد زدن مرتب پشت ورو کنید تا مغزشان پخته شود .  

+ نوشته شده در یکشنبه سوم آبان 1388ساعت 23:1 توسط سرآشپز |